Ubah Fikiran

Hmmmmmmmmmm. Suddenly,saya terfikir pula mau buat benda baru dalam blog nih. hmm. maybe pasal Touhou..atau pasal anime2 review. kan. mungkin juga saya akan follow mcm kpop,xxx movie(i know im a bad boy) and pasal touhou semua. hmm. anyway,maybe saya boleh kongsi sedikit demi sediikit ttg apa yang yang telah saya tengok,tahu,dengar and everything. Thank you. Review pertama will be on Umineko No Naku Koro Ni. OK. Tunggu la :> Until next time.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Tak Lama Lagi Nak jadi Free all the time

Hello , assalamualaikum, dan satu malaysia. 

SPM untuk pelajar sains tulen akan berakhir tak lama lagi. cuma tinggal dua paper lagi. itu lah juga masa terakhir di sekolah. rindu lah pula kat sekolah. habis 27,kami digelar Ex-lasallian dah. hmmph. sedih plak nak tinggal kan sekolah. :”(

 

Once A Lasallian,Always A Lasallian.

 

Image 

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Song Ji Hyo Memuji Yoo Jae Suk

KoreanIndo

Song Ji Hyo memiliki kesempatan untuk wawancara kecil dengan eNews dan memuji MC Nasional Yoo Jae Suk.

View original post 153 more words

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Wahhhh…….Lama tidak update

wahahaha. sejak June tu,saya sanggggggggat sibuk smpai tdur hampir lebih 8 jam.Apa tidak,SPM la katakan. Apa2 pun,sekarang ni bulan 8. Bulan kemerdekaan. Saya update ni pun sebab ni shaja masa yang ada. lepas ni pecutan SPM sudah. Apakan daya, biarlah memegang arang,biar smpai ke pangkal lengan. (betul ke?). Pada esoknya(31/8),Sya ikut kawad kemerdekaan mewakili PBSM SM La Salle. Dalam pertandingan ni,La salle selalu dalam top 3.

CARILAH KEJAYAAN DENGAN SEMANGAT,USAHA,DAN KOMITMEN DISERTAKAN TAWAKKAL KEPADA ALLAH.” 

Kita harus sentiasa mencari jalan untuk berjaya dan sentiasa perlu berusaha. OK,bagi pelajar2 SPM….Saya boleh beri beberapa tips untuk mendapat peningkatan dan mendapat markah yang tinggi dalam semua subjek. Terutama dalam jurusan Sains tulen. Saya juga seorang pelajar kelas Sains tulen di mana saya pelajari Kimia,Fizik,Biologi dan Matematik Tambahan.

Sincerely,

Qim-MY-Ral 😀

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Habislahhhhhhhhhhhhhh :'(

heyheyheyhey. D’:

Amacam ni ah? ok..memang saya tahu,mana-mana hubungan pun tdak akan last forever. Yaa,sya tahu..Tapi,saya tdak sanggup mau melupakan kau. Tolonglah. Walaupun saya rasa antara kau dgn crushes sya yang dullllu…kau punya story ngan sya sangaaaaaaaaaatlah buat sya terseksa. Lets just call that someone as “CP“…okay CP,sya sdah bagitau yang sya memang suka pada kau kan. and sya juga sdah ckp yang sya tidak kisah apa2 feedback dri kau. kalau mau jadi kwan ok jak kan kau ckp…In the end,11hb april yg lalu(masa pertabalan DYMM Agong) kita gaduh truk..smpai ada “org” ketiga masuk pergaduhan kita. Then… Stu hari… 2 hari selepas my birthday that is, 22th May..kau tiba2 sms sya,masa sya msih di sekolah. KALAU KAU NAMPAK APA EKSPRESI MUKA SYA TIME TU,MMG KAU PUN AKAN RASA YG SYA MMG BTUL2 BERSYUKUR SGT <3….skali… Sehari sebelum birthday kau,sya cuma tnya yang kau matang atau tdak. Then kau tiba2 mrah. Sya cuma tnya dia sbab dia baru muda,baru 13 tahun,seumur dgn adik sya. selepas dri itu,sya cuma sms kau di hp yang sya ckp sorry bnyak2…..Smpai skarang,kawan rapat sya ckp,sya harus lupakan kau..tp,itulah masalah dia…..SYA TIDAK BOLEH LUPAKAN KAU. Sya pun igt juga yg kau pernah sms sya, “Lupakan lah sya dgn waktu2 sma sya” YA,mmg sya mau lupakan…cuma…I CAN’T.

 

For now… I dont know if i have to keep you in my mind or not. I just love you. As in my song:

If now,I’m looking at you,I would told you that I really miss you.

If now,I’m looking at you…I would hug you and told you much that i really really love you

Now,i really hoping back like the last 2 weeks ago. or i just need to wait. because I like this quote… GOOD THINGS HAPPENS SLOWLY <3…..

Well,Goodbye for now. and if something you want too share……..just comment 🙂

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Boleh kamu komen untuk pertolongan sya? teehee :D

Hey semua 🙂

Saya di sini ada soalan yang sering ditanya oleh kawan2 saya kat skolah. Bagi dorang ( My group yang kebanyakannya “Gentlemen”) sya nih mcm Love doctor dorg.. so soalannya.

?Macam mana nak tahu kalau seseorang tu suka dekat kita?

Tiba saja soalan ni keluar dari mulut diorang,otak sya trus jadi kosong and tak tau nak jawab apa.Sya nih,budak 17 baru and umur pun baru setahun jagung..sya tak tau camne nak jawab soalan diorang nih…So please,kpada yang berpengalaman tu….tolong lah comment2 yerr 🙂 Thank you soooooo much guys and girls :D..

Have happy hour in everyday lives 😀

Posted in Uncategorized | Leave a comment